Διεθνής κουζίνα

Συνταγές για γιορτές αλα Caruso, Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά 2015

21 Δεκεμβρίου 2015
By
Συνταγές για γιορτές αλα Caruso, Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά 2015

Εδώ και δεκαπέντε μέρες πολύς κόσμος ψάχνει για γιορτινές συνταγές και έτσι λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα έχει γίνει συνωστισμός στην αντίστοιχη περσινή λίστα με ιδέες για μενού γιορτινό. Εδώ, απλά θα επικαιροποιήσουμε την περσινή λιστα, προσθέτοντας και συνταγές που έγιναν μέσα στον τελευταίο χρόνο οι οποίες ταιριάζουν στο εορταστικό πνεύμα των ημερών. Πατώντας...

Read more »

Κότσι χοιρινό με τραγανή πέτσα & πουρές γλυκοπατάτας

11 Δεκεμβρίου 2015
By
Κότσι χοιρινό με τραγανή πέτσα & πουρές γλυκοπατάτας

Υλικά (για 4 – 5 άτομα) 1 κότσι χοιρινό με πέτσα 1.8-2 κιλά χοντρό αλάτι πιπέρι 1 μπουκάλι μπύρα Grimbergen Double Ambree 3-5 σκελίδες σκόρδο 4-6 φύλλα δάφνης 1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση 1 κ.σ. δεντρολίβανο Παρασκευή: 1. Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο με τα μυστικά για την τραγανή πέτσα στο χοιρινό πριν ξεκινήσετε, ώστε να...

Read more »

Chili con carne σε τορτίγιες

20 Μαρτίου 2015
By
Chili con carne σε τορτίγιες

Συστατικά  600gr κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό 80ml ελαιόλαδο 2 κρεμμύδιακομμένα σε μικρά κυβάκια 1καυτερή πιπεριάτσίλι 450grτριμμένη ντομάτα 450grκόκκινα φασόλιακονσέρβα 450grκαλαμπόκικονσέρβα (χωρίς ζάχαρη) Αλάτι και πιπέρι 4-6τορτίγιες Διαδικασία  Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά και γυρνάμε μέχρι να μαραθεί λίγο. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και  ... Διαβάστε ολόκληρη τη...

Read more »

Vegetable Noodle Soup

16 Ιανουαρίου 2015
By
Vegetable Noodle Soup

Υλικά 2 καρότα 2 κολοκυθάκια 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 πατάτα 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι 2-3 σκελίδες σκόρδο 3 μεγάλα μανιτάρια λευκά 60-70γρ. Noodles της επιλογής μας (εγώ προτείνω Noodles σιταριού) 2 κύβους ζωμό κοτόπουλου (ή και λαχανικών για τους φίλους μας τους vegetarians) 2 κουταλιές της σούπας soy sauce 1 κουταλιά του γλυκού κάρυ...

Read more »

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ KHORESH

31 Οκτωβρίου 2014
By
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ KHORESH

Οι γευστικές μας αναζητήσεις αυτή τη φορά μας οδήγησαν στο μακρινό Ιράν.  Υλικά: Κοτόπουλο χωρίς την πέτσα με μικρές μερίδες (~1 kg.) 500 gr. τριμμένη καρυδόψιχα (σκόνη) 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1,2 lt. χυμό ροδιού 2 κ.σ. ζάχαρη 1/2 κ.γ. κουρκουμά Αλάτι Ελαιόλαδο Εκτέλεση: Ρίχνω σε βαθιά κατσαρόλα 1,5 lt. νερό, αλατίζω και μόλις πάρει...

Read more »

Ασιατικό σουβλάκι τόνου!

28 Ιουλίου 2014
By
Ασιατικό σουβλάκι τόνου!

Υλικά: 500γρ. φρέσκο φιλέτο τόνου χωρίς πέτσα και κόκαλο 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας 3 κουταλιές της σούπας νερό 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ 1 φλιτζάνι φρέσκο ανανά κομμένο σε κύβους 1 μέτρια κόκκινη ή πράσινη γλυκιά πιπεριά, κομμένη σε...

Read more »

Κοτόπουλο ταντούρι με ρύζι μπασμάτι και ράιτα

13 Μαρτίου 2014
By
Κοτόπουλο ταντούρι με ρύζι μπασμάτι και ράιτα

Καλή σας μέρα!!  Πολύ καιρό τώρα διαβάζω διάφορες συνταγές για κοτόπουλο ταντούρι... με γεύσεις και αρώματα Ανατολής αλλά και με τη νοστιμιά του γιαουρτιού ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα 4 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα, κομμένα σε κομμάτια 300 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά Χυμό από 2 μέτρια λεμόνια 1 κ.γλ. κάρυ 2/3 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά 1...

Read more »

Κους κους με σταφίδες και αμύγδαλο

13 Μαρτίου 2014
By
Κους κους με σταφίδες και αμύγδαλο

Κους κους με σταφίδες και αμύγδαλο  Υλικά  100 γρ. κους κους 120 γρ. καυτό νερό 1-2 κ. σ. μαύρη σταφίδα 1 κ. σ. φιλέ αμύγδαλο 1-2 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο λίγο αλάτι Εκτέλεση  Σε ένα μπωλάκι βάζουμε το κους κους με το αλάτι και ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: μικρή κουζίνα

Read more »

μοσχαράκι Bourguignon

15 Δεκεμβρίου 2013
By
μοσχαράκι Bourguignon

το υπέροχο Bourguignon το bourguignon, είναι κομμάτια μοσχάρι ή βοδινό, ψημένο αργά - αργά στην κατσαρόλα μέσα σε κόκκινο κρασί, σε φωτιά χαμηλή, πλαισιωμένο από τα υλικά που χρειαζόμαστε : 1 κιλό μοσχάρι γιά ψητό κατσαρόλας, κομμένο σε κομμάτια 1/4 μπέϊκον 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο 2 - 3 σκελίδες σκόρδο μερικά καρότα...

Read more »

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΙΕΝΤΙ (ΠΟΥΡΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ)

7 Δεκεμβρίου 2013
By
ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΙΕΝΤΙ (ΠΟΥΡΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ)

Πολίτικη συνταγή που την εκτέλεσε άψογα η φίλη μας Έφη απολαύστε... ΥΛΙΚΑ: 1 kg ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ  ΨΙΛΟΚΟΜ. ΚΡΕΑΣ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ 4 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΩΡΙΜΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ 1 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΠΕΛΤΕΣ 2-3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ 3 ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ 3 ΚΛΩΝΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΤΑΡΙΣΜΑ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ 6 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ ΜΙΣΟ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 3 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ...

Read more »

Pancake…από Αμερική με αγάπη!

4 Δεκεμβρίου 2013
By
Pancake…από Αμερική με αγάπη!

Υλικά:  Για pancake 1,5 φλιτζάνι αλεύρι 2 κουταλιές ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 3 κουταλάκια μπέικν πάουντερ 1,5 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος  1 αυγό μεγάλο ελαφρώς χτυπημένο 3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο κρύο Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Read more »

ΣΑΛΑΧΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑ ΚΗΑΤ

23 Νοεμβρίου 2013
By
ΣΑΛΑΧΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑ ΚΗΑΤ

μια εξωτική συνταγή από την επαρχία Μαχαράστρα της Ινδίας που έχει μια-δυο δυσκολίες στην εκτέλεσή της, αλλά τελικά δείχνει πιο δύσκολη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα Υλικά: Για το ψάρι: 1 kg. σαλάχι σε μεγάλα κομμάτια 3 κ.σ. χυμός λεμονιού 1 κ.σ. κουρκουμά 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν Αλάτι Για τη σάλτσα (1η...

Read more »

Σούσι Λαχανικών

19 Νοεμβρίου 2013
By
Σούσι Λαχανικών

Τι κάνετεεεε? Περάσαν 3 χρόνια απο εκείνη την ανάρτηση για σούσι, οι πρώτες μου απόπειρες ξεκίνησαν στην Ελλάδα όταν μέσω δικτύου έψαχνα συνταγές. Το σούσι, ή το μισείς ή το αγαπάς και εγώ έχω μεγάλη αδυναμία στην Γιαπωνέζικη Κουζίνα. Υλικά (για 20 - 24 maki rolls) 1 1/2 κούπα ρύζι κατηγορίας sushi 1...

Read more »

RAITA ΔΥΟΣΜΟΥ

9 Αυγούστου 2013
By
RAITA ΔΥΟΣΜΟΥ

  Και για να συνοδεύσουμε το πικάντικο Punjabi dal curry μας και να το "δροσίσουμε" κάπως, φτιάξαμε στα γρήγορα και μία raita, δηλαδή ένα ινδικό ντιπ γιαουρτιού με δυόσμο, αγγούρι και πιπεριά. Γρήγορο, εύκολο και πολύ υγιεινό!   Υλικά: 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό 2 κ.σ. αγγούρι σε μικρά κυβάκια 2 κ.σ. πιπεριά Φλωρίνης σε...

Read more »