Γλυκά – Επιδόρπια

Γλυκά, Γλυκά κουταλιού

ΣΑΡΑΓΛΙ

21 Δεκεμβρίου 2015
By
ΣΑΡΑΓΛΙ

Υλικά : 1 πακέτο φύλλα Βυρητού (15 τεμ.), 200 gr βούτυρο γάλακτος, 50 gr βούτυρο πρόβειο, 200 gr φυστίκια Αιγίνης ψύχα, 150 gr αμυγδαλόψυχα, για το σιρόπι : 400 gr (2 φλ.) ζάχαρη κρυσταλλική, 300 gr (1 1/2 φλ.) νερό, φλούδα από 1/2 πορτοκάλι και 1 λεμόνι, 1  κ.σ.χυμό λεμονιού, 1 ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης....

Read more »

Χριστουγεννιάτικο Panettone

20 Δεκεμβρίου 2015
By
Χριστουγεννιάτικο Panettone

Υλικά 300 γρ. χωριάτικο αλεύρι 200 + 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ. ζάχαρη άχνη ξύσμα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού(λεπτές φλούδες αν έχουμε thermomix) 100 γρ. βούτυρο σε κομμάτια και σε θερμοκρασία δωματίου 250 γρ. γάλα 25 γρ. μαγιά νωπή ή 1,5 φακελάκι ξηρή 3 κρόκους αυγών 1 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλιά...

Read more »

Μελομακάρονα

20 Δεκεμβρίου 2015
By
Μελομακάρονα

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ  Υλικά:  1)      1 ½ κούπα ελαιόλαδο 2)      ½ κούπα ζάχαρη 3)      ½ κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι (σουρωμένο από τις ίνες) 4)      ¼ κούπα κονιάκ 5)      1 ½ κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ 6)      ¾ κουταλάκι του γλυκού κανέλα 7)      ¼ κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο 8)      ¼ κουταλάκι του γλυκού  μαγειρική σόδα 9)      6  κούπες...

Read more »

ΟΡΘΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ του Παρλιάρου

19 Δεκεμβρίου 2015
By
ΟΡΘΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ του Παρλιάρου

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ: - 200 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο VALRHONA - 100 γρ. βούτυρο LURPAK - 6 ασπράδια αυγών - 5 κρόκοι αυγών - 100 γρ. ζάχαρη - 35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ - 600 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA - 540 γρ. κουβερτούρα 61%...

Read more »

Κουραμπιέδες μπισκοτένιοι

19 Δεκεμβρίου 2015
By
Κουραμπιέδες μπισκοτένιοι

  Υλικά για 60 κομμάτια: 250 γρ. βούτυρο αγελάδος (πλάκα) σε θερμοκρασία δωματίου 250 γρ. μαργαρίνη με 25% περιεκτικότητα σε βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 κούπα του καφέ άχνη ζάχαρη 100 γρ. αμύγδαλα ανάλατα, καβουρντισμένα και χοντροσπασμένα 2 ποτηράκια του λικέρ μπράντυ (κονιάκ) 1 κάψουλα άρωμα βανίλια 1 φακελάκι baking powder 1 κιλό αλεύρι...

Read more »

Κρεμ Μπρουλέ με γεύση Καφέ

18 Δεκεμβρίου 2015
By
Κρεμ Μπρουλέ με γεύση Καφέ

Υλικά (για 6 κρέμες) 475 γρ. κρέμα γάλακτος Arla 36% (ή 350 γρ. κρέμα + 125 γρ. Γάλα πλήρες Arla) 50 ml. καφέ εσπρέσο 6 κρόκους αυγού 75 γρ. ζάχαρη + περίπου 100 γρ. ζάχαρη για το καραμέλωμα Για το γαρνίρισμα: κόκκους καφέ σκέτους / κόκκους καφέ με επικάλυψη σοκολάτας / honeycomb (από το...

Read more »

Κουραμπιέδες με φυτίνη

18 Δεκεμβρίου 2015
By
Κουραμπιέδες με φυτίνη

Υλικά •    500 γραμ. φυτίνη (όχι λιωμένη) •    3 κουτ. σούπας μαργαρίνη (όχι λιωμένη) •    80 γραμ. ή 1 πιατέλο του καφέ ζάχαρη άχνη •    2 κρόκους αυγών •    1 κουτ. σούπας κοφτή μαγειρική σόδα •    3 βανίλιες •    χυμό από ½ λεμόνι •    80 - 100 γραμ. καβουρντισμένο και χοντροκομμένο αμύγδαλο •    800...

Read more »

Λουκουμάδες με μήλο

18 Δεκεμβρίου 2015
By
Λουκουμάδες με μήλο

Υλικά:  Για 4-6 άτομα 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 256 γραμμάρια 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη  - 100 γραμμάρια 2-1/4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1-1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη 2 ολόκληρα μεγάλα αυγά 3/4 φλιτζανιού πλήρες γάλα - 180 γραμμάρια 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα...

Read more »

Σοκολατάκια τύπου bounty

17 Δεκεμβρίου 2015
By
Σοκολατάκια τύπου bounty

Υλικά για 20 κομμάτια: 200 γρ καρύδα τριμμένη μισό κουτί ζαχαρούχο γάλα (200 γρ) 125 γρ. κουβερτούρα + 1 κουταλιά βιτάμ Τι κάνουμε: Σε ένα μπολ βάζουμε την καρύδα και το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε να ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Read more »

ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΑΡΑΝΔΟΙ – EASY REINDEER COOKIES

17 Δεκεμβρίου 2015
By
ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΑΡΑΝΔΟΙ – EASY REINDEER COOKIES

ΥΛΙΚΑ: 1 κουβερτούρα τεμαχισμένη 1/4 φλ. γάλα μίνι κόκκινα Μ & Μ για τα μπισκότα: 2 1/2 φλ. αλεύρι 1 γλ. ζάχαρη 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 1/2 φλ. βούτυρο 1/2 φλ. μαργαρίνη 1 αβγό 2 κ.σ. γάλα 1/2 κ.γ. σόδα ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ετοιμάζουμε τα μπισκότα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο:...

Read more »

Μπισκότα για τον Άγιο Βασίλη

17 Δεκεμβρίου 2015
By
Μπισκότα για τον Άγιο Βασίλη

Υλικά: 250 γρ. βούτυρο αγελάδος 2 κούπες ζάχαρη 2 μεγάλα αυγά 2 βανίλιες ή 2 κ.γ. εκχύλισμα 4 κούπες αλεύρι 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ ½ κ.γ. αλάτι Για το Royal Icing: 4 κούπες άχνη ζάχαρη 2 ασπράδια μεγάλων αυγών ή 3 κ.σ. πούδρα μαρέγκας (την βρίσκετε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής) 1½ κ.γ. νερό ή...

Read more »

Βασιλόπιτα τσουρέκι

17 Δεκεμβρίου 2015
By
Βασιλόπιτα τσουρέκι

Βασιλόπιτα τσουρέκι Η Βασιλόπιτα δεν λείπει από κανένα σπίτι. Άλλοι την προτιμούν κέικ και άλλοι τσουρέκι... Αν είσαι από τους τελευταίους δοκίμασε την παρακάτω συνταγή... Συστατικά 650 γρ. σκληρό αλεύρι 175 ml γάλα φρέσκο χλιαρό 150 γρ. ζάχαρη 100 γρ. βούτυρο γάλακτος 1 κύβο (42 γρ.) μαγιάς 1 βανίλια 1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη Ξύσμα από...

Read more »

Μελομακάρονα

16 Δεκεμβρίου 2015
By
Μελομακάρονα

υλικά για 28-30 μελομακάρονα 480γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 45γρ σιμιγδάλι ψιλό 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι σόδα 1 κουταλάκι κανέλα 180γρ ελαιόλαδο 60γρ ζάχαρη 95γρ κονιάκ 50γρ χυμό πορτοκάλι 150γρ καρύδι τριμμένο για πασπάλισμα για το σιρόπι 370γρ μέλι 100γρ ζάχαρη 240γρ νερό 1 ξύλο κανέλα εκτέλεση Ετοιμάζετε πρώτα το σιρόπι....

Read more »

Μόλις Βγήκαν Οι Φετινοί Κουραμπιέδες!

16 Δεκεμβρίου 2015
By
Μόλις Βγήκαν Οι Φετινοί Κουραμπιέδες!

Υλικά 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ. ζάχαρη 250 γρ. καλό, αγελαδινό ή πρόβειο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 250 γρ. Ταχίνι Σαλονικιό Μελετιάδης 2 κρόκοι αβγών 1 σφηνάκι κονιάκ ή ανθόνερο 1 κ.γ. σόδα μαγειρική 200 γρ. αμύγδαλα με το φλούδι τους κονιάκ ή ανθόνερο και άχνη ζάχαρη για το άχνισμα Εκτέλεση...

Read more »