Γλυκά – Επιδόρπια

Γλυκά, Γλυκά κουταλιού

Τούρτα μανταρίνι

28 Δεκεμβρίου 2008
By

Ανάμεσα σε γαλοπούλες, κράνα, κουραμπιέδες και μελομακάρονα το ημερολόγιο της κουζίνας μου θύμιζε πως έφτασε η ώρα για την μαρμελάδα πορτοκάλι. Αξιώθηκα λοιπόν να την φτιάξω. Οπως πάντα ακολούθησα την συνταγή της κυρίας Βουτσινά (απο τον Γαστρονόμο) που μου βγαίνει πάντα πολύ καλή. Είμαι έτοιμη για τον χειμώνα λοιπόν. Τα άδεια βαζάκια μου περιμένουν...

Read more »

Μπισκοτάκια LEBKUCHEN (ΛΕΜΠΚΟΥΧΕΝ)

22 Δεκεμβρίου 2008
By

 ανακάλυψα μια τέλεια συνταγή για μπισκοτάκια με πιπερόριζα (λεμπκουχεν) αλλα και μια ακόμη καλύτερη συνταγή για διακοσμητικό γλασο. Η ζήμη για τα άσπρα μπισκοτάκια, είναι καλόβουλη, πολύ ευπλαστη και πολύ απλή. Η Αννελέν, η συνάδερφος-έμπνευση για αυτά τα μπισκότα, μου την εξήγησε σαν συνταγή '1-1-2'.Δηλαδή 1 μέρος βιτάμ, 1 μέρος ζάχαρη και 2 μέρη...

Read more »

maritsa’s κουραμπιέδες αμυγδάλου

9 Δεκεμβρίου 2008
By

ΥΛΙΚΑ500 γρ βούτυρο (350 γρ γάλακτος + 150 γρ μαργαρίνη)200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρντισμένα και χοντροαλεσμένα650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ1/2 κ.γ σόδα (διαλυμένη σε χυμό ενός λεμονιού)1 πιατάκι του καφέ ζάχαρη άχνη1 κρόκκος αυγού + 1 βανίλλια1 κ.γ μπέικιν πάουντερ (στο αλεύρι)ζάχαρη άχνη για πασπάλισμαΕΚΤΕΛΕΣΗΧτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ...

Read more »

maritsa’s μελομακάρονα με μπύρα

9 Δεκεμβρίου 2008
By

ΥΛΙΚΑ 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο παρθένο 1/2 φλυτζάνι μπύρα (όχι κρύα) 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη 2 κ.σ κονιάκ 1/2 φλυτζάνι τσαγιού χυμό (πορτοκάλι - μανταρίνι) ξύσμα απο πορτοκάλι και μανταρίνι 1 κ.γ κανέλλα σκόνη 1/2 κ.γ γαρύφαλλο σκόνη 1 κοφτή κ.γ σόδα 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το σιρόπι...

Read more »

Βασιλόπιττα με σοκολάτα

9 Δεκεμβρίου 2008
By
Βασιλόπιττα με σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ6 αυγά1 φλυτζάνι βούτυρο φρέσκο1 1/4 φλυτζανιού ζάχαρη2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι + 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ1 φλυτζάνι γάλα1 ποτηράκι κονιάκ1 χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα2 βανίλλιεςξύσμα ενός πορτοκαλιού1 πλάκα σοκολάτα 160 γρ.ΕΚΤΕΛΕΣΗΧτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσειπροσθέτουμε τους κρόκους των αυγώνστη συνέχεια κονιάκ, βανίλλιες και ξύσμα πορτοκαλιούκαι το αλεύρι με το γάλα ενναλάξ.στο...

Read more »

Δροσερό γλυκό με μπισκότα και φρούτα

1 Δεκεμβρίου 2008
By

Θα γίνει και θα ξαναγίνει. Όποτε θα θέλω μια σίγουρη συνταγή, αυτό θα κάνω! Δροσερή γεύση από τα φρούτα, νοστιμο μπισκότο που τριβαλιάζεται στο στόμα και εύκολο εύκολο εύκολο!!!!! Για την ζύμη 300γρ αλεύρι 1 βιτάμ 1 βανίλια 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη. Για το φρούτο (κεράσι) 2 κονσέρβες μεγάλες βύσσινα 2 γεμάτες κουταλιές της...

Read more »

Κέικ με applemouse

8 Νοεμβρίου 2008
By

Στην ολλανδία το αγαπημένο φαγητό των παιδιών είναι το κοτόπουλο με τηγανιτές πατάτες και applemouse. Αυτό το applemouse είναι ένας πολτός μήλου μαλλον γλυκός που πουλιέται σε βάζα στο σουπερ μαρκετ. Απο ότι έχω καταλάβει τα ολλανδάκια το τρώνε σαν συνοδευτικό του φαγητού τους κάπως όπως εμέις τρώμε τζατζίκι ή τυρί. Αγόρασα και γώ...

Read more »

Η χαρά του παιδιού.

21 Οκτωβρίου 2008
By

Τα κατάφερα! Επιτέλους κατάφερα να φτιάξω κάτι που τα παιδάκια της φίλης μου λάτρεψαν πραγματικά! Και άλλες φορές τους άρεσαν πραγματάκια που είχα φτιάξει αλλα για πρώτη φορά πραγματικά ενθουσιάστηκαν! Πως τα κατάφερα? Χρησιμόποιώντας βιομηχανοποιημένα υλικά-ευτυχώς τα ταρτάκια τα είχα φτιάξει μόνη μου. Ταρτάκια Πάστα σοκολάτας (η αγαπημένη μου φυσικά είναι η Μερέντα αλλα...

Read more »

σοκολατένια μπισκοτάκια με σμάρτις

19 Οκτωβρίου 2008
By

Προσπάθησα ακόμη μια συνταγή για σοκολατένια μπισκοτάκια με σμάρτις και κάτι παρόμοια κουφετάκια που έφερα απο τις διακοπές στο Κουρακάο. Πλάκα είχαν, πάντως την επόμενη φορά δεν θα βάλω σμάρτις (τσιγγουνιές) και θα προτιμήσω κομάτια πραγματικής σοκολάτας. Μισό βιτάμ Ίση ποσότητα ζάχαρης 150 γρ αλέυρι 30 γρ κακάο 50 γρ λιωμένη κουβερτουρα 1 κοφτλο...

Read more »

Η τούρτα μπλακ φόρεστ

13 Οκτωβρίου 2008
By

Η τούρτα μπλακ φόρεστ Όπως με όλα τα κλασικά γλυκά, υπάρχουν διάφορες εκδόσεις και παραλλαγές. Η τελειότερη, φυσικά, είναι της μαμάς μου και μόνο αυτή αξίζει να μπει στο ηλεκτρονικό μου τετράδιο. Παραθέτω την συνταγή ολοκλήρη και με κάθε λεπτομέρια. Παντεσπάνι 4 αυγά 1 φλυτζάνι ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι αλευρι 1/2 φλυτζάνι κακάο 1 κουταλάκι...

Read more »

πάστα φλώρα

12 Οκτωβρίου 2008
By

Τι παράξενο όνομα για γλύκό! Γιατί  πράγματι λέμε την πάστα φλώρα έτσι? Η ζύμη παρεπιπτόντως είναι τρομερά βολική και την χρησιμοποιώ για γλυκές και αλμυρές τάρτες.   1 πακέτο βιτάμ 400 αλέυρι Πρέζα αλάτι 4-5 (ή και παραπάνω) κουταλιές νερό 2-3 φλυτζάνια μαρμελάδα Ανακάτεψα το αλέυρι με το αλάτι, έτριψα το βιτάμ στο αλέυρι μέχρι να μοιάσει...

Read more »

Γαλακτομπούρεκο της θείας Σοφίας

10 Οκτωβρίου 2008
By

Ωραίο το μπλε πιατάκι, ε; Αντάξιου του απίθανου γαλακτομπούρεκου της θείας Σοφίας. Η αυθεντική συνταγή, όπως την έμαθε η μαμά μου απο την θεία εδώ και καμιά 20αριά χρόνια, είναι για τρίγωνα. Το κάθε φύλο τυλίγεται τριγωνικά με μια κουταλίτσα κρέμα, και τα τρίγωνα ψήνονται και σιροπιάζονται όπως και το απλωτό γαλακτομπούρεκο. ½ κιλό φύλα μπακλαβά 1 λίτρο...

Read more »

Βάφλες

5 Ιανουαρίου 2008
By

Υλικά ½ φλυτζάνι βούτυρο 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη 8 κρόκους αυγών 1 φλυτζάνι γάλα 2 φλυτζάνια αλεύρι 2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ ½ κουτ. γλυκού αλάτι ξύσμα λεμονιού Τρόπος παρασκευής Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα καθώς προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ...

Read more »

Πτι – Φούρ

5 Ιανουαρίου 2008
By

Υλικά 1 νεροπότηρο ψιλοκοπανισμένη καρυδόψιχα 1,5 φλυτζάνα ζάχαρη 0,5 κιλό φρέσκο βούτυρο 4 αυγά 1/2 κουταλάκι σόδα 1 κιλό αλεύρι Τρόπος παρασκευής Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 20 λεπτά στο μίξερ. Προσθέτουμε τη σόδα και τους κρόκους από τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 15 λεπτά. Ρίχνουμε αλεύρι σιγά -...

Read more »