Γλυκά – Επιδόρπια

Γλυκά, Γλυκά κουταλιού

Τα καλύτερα μελομακάρονα με σιμιγδάλι

23 Δεκεμβρίου 2015
By
Τα καλύτερα μελομακάρονα με σιμιγδάλι

ΥΛΙΚΑ (για 55-65 μελομακάρονα) Για το σιρόπι μελιού 250 γρ. σιρόπι γλυκόζης 650 γρ. νερό 1 κιλό ζάχαρη 2-3 ξυλάκια κανέλας 1 φλούδα πορτοκαλιού 5-6 καρφάκια γαρίφαλου 350 γρ. μέλι Για τη ζύμη 6 γρ. αμμωνία 1 κιλό αλεύρι μαλακό 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 200 γρ. καρύδια, τριμμένα σε πούδρα 300 γρ. φρεσκοστυμμένο χυμό...

Read more »

Ξεροτήγανα χρυσά

23 Δεκεμβρίου 2015
By
Ξεροτήγανα χρυσά

Ιδιαίτερο γιορτινό γλύκισμα που κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, οικογενειακώς!! Πάμε να τα φτιάξουμε :) ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη 1 κιλό αλεύρι σκληρό 2 (~) κούπες νερό 1 κρασοπότηρο σούμα (ρακί, τσίπουρο) 3 κτΣ λάδι 2 κτΣ λεμόνι 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Λάδι για το τηγάνισμα. για το σιρόπι 2 κούπες ζάχαρη...

Read more »

Καπκέικ σοκολάτα

23 Δεκεμβρίου 2015
By
Καπκέικ σοκολάτα

Καπκέικ για όσους αγαπούν την σοκολάτα! Αφράτα, πλούσια σε γεύση, εύκολα στην παρασκευή, με αφράτη σοκολατένια βουτυρόκρεμα. Από το radicio.com. Υλικά συνταγής για τα καπκέικ: Αλεύρι: 525 γρ. (για όλες τις χρήσεις) Ζάχαρη: 555 γρ. Κακάο: 90 γρ. Σόδα: 1 1/2 κουταλάκι τσαγιού Αλάτι: 3/4 κουταλάκι τσαγιού Ψιλοκομμένη σοκολάτα: 200 γρ. (κουβερτούρα) Καφέ: 1 1/2 κούπα (σε θερμοκρασία δωματίου) Ηλιέλαιο: 635 ml...

Read more »

KΟΥΠΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ – ΜΠΑΝΑΝΑ

23 Δεκεμβρίου 2015
By
KΟΥΠΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ – ΜΠΑΝΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ: 1 ώριμη μπανάνα κομμένη σε φέτες 3/4 φλ. κουβερτούρα τεμαχισμένη 1/4 φλ. γάλα 1 χούφτα φυστίκια τριμμένα (προαιρετικά)  ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ζεσταίνουμε σ' ένα κατσαρολάκι το γάλα. Μόλις ζεσταθεί... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: That's Eat!

Read more »

" Χιονόμπαλες με σοκολάτα "

23 Δεκεμβρίου 2015
By
" Χιονόμπαλες με σοκολάτα "

    Θα χρειαστώ     2 κούπες κοσκινισμένο αλεύρι-πρέζα αλάτι-1 αυγό     3/4 κούπας βούτυρο-1/2 κούπα άχνη-1 κ.γ μπέικιν     2 κ.γ υγρή βανίλια-1 κούπα σταγόνες σοκολάτας     1 κούπα μιξ ξηρών καρπών η έναν ξηρό καρπό     Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα     Πως τις φτιάχνω Ανάβω τον...

Read more »

Σοκολατάκια Με 3 Υλικά Σε 3 Λεπτά!

22 Δεκεμβρίου 2015
By
Σοκολατάκια Με 3 Υλικά Σε 3 Λεπτά!

Υλικά για 25 μεγαλούτσικα σοκολατάκια 3 ρυζογκοφρέτες Crispy King σπασμένες σε πολύ μικρά κομματάκια με το χέρι 80 γρ. ολόκληρα φουντούκια 125 γρ. κουβερτούρα   Εκτέλεση Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Το Πιρούνι

Read more »

Μικρά αμυγδαλωτά με φλούδα μανταρινιού

22 Δεκεμβρίου 2015
By
Μικρά αμυγδαλωτά με φλούδα μανταρινιού

Υλικά (για περίπου 35 κομμάτια ή 60 πολύ μικρά) 5 μανταρίνια, βιολογικά και ακέρωτα, μόνο τη φλούδα 300 γρ. ζάχαρη 300 γρ. αμύγδαλο ψίχα λίγο κονιάκ ή άλλο αλκοολούχο, π.χ. λικέρ εσπεριδοειδών, ακόμα κι ένα απαλό τσίπουρο Ξεφλουδίζω τα μανταρίνια και βράζω τις φλούδες μέχρι να Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: bostanistas.gr

Read more »

Πέντε αστέρια: όλα τα μελομακάρονα

22 Δεκεμβρίου 2015
By
Πέντε αστέρια: όλα τα μελομακάρονα

Τα περισσότερα σπίτια ευλαβικά ακολουθούν την καθιερωμένη τους συνταγή - αν, όπως εμείς, ανήκετε στους ανικανοποίητους, που ακόμα δεν έχουν “κλειδώσει” στο ιδεώδες μελομακάρονο, πειραματιστείτε με τις πέντε εκδοχές των bostanistas και κάντε κλικ σε όποια σας κάνει “κλικ”... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: bostanistas.gr

Read more »

Αστέρια αμυγδαλόπαστας

22 Δεκεμβρίου 2015
By
Αστέρια αμυγδαλόπαστας

ΥΛΙΚΑ 100 γρ. αμυγδαλόπαστα 150 γρ. βούτυρο 80 γρ. ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 200 γρ. αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 90 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα Αλεύρι για το άνοιγμα 1 κρόκος αυγού Λαδόκολλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε την αμυγδαλόπαστα σε κύβους και στη συνέχεια την... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Syntagies.gr

Read more »

Σοκολατάκια με τριμμένη καρυδόψυχα και επικάλυψη σοκολάτας

21 Δεκεμβρίου 2015
By
Σοκολατάκια με τριμμένη καρυδόψυχα και επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά για 75 - 80 τεμ. •   500 γραμ. καρυδόψυχα τριμμένη •   300 γραμ. φρυγανιά τριμμένη •   500 γραμ. ζάχαρη άχνη •   700 γραμ. κουβερτούρα γάλακτος •   ½ κρασοπότηρο λικέρ τεντούρα ή λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ •   ½ κρασοπότηρο ούζο •   ½ κρασοπότηρο τρούφα σοκολάτας •   ½ κρασοπότηρο νερό •   σπασμένο καρύδι ή τρούφα...

Read more »

Παραδοσιακή Συνταγή για Βασιλόπιτα της Γιαγιάς

21 Δεκεμβρίου 2015
By
Παραδοσιακή Συνταγή για Βασιλόπιτα της Γιαγιάς

Υλικά 1 1/2 κούπα βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωμάτιου 2 1/2 κούπες ζάχαρη 6 κρόκους 6 ασπράδια 4 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουταλάκι Baking Powder 1/2 κουταλάκι αλάτι Ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 κούπα φρέσκο στυμμένο πορτοκάλι 1 κούπα καβουρδισμένα τριμμένα φουντούκια 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας Για το στόλισμα Ζάχαρη άχνη...

Read more »

Γιορτινό τραπέζι: μους με μανταρίνι και καβουρδισμένο αμύγδαλο

21 Δεκεμβρίου 2015
By
Γιορτινό τραπέζι: μους με μανταρίνι και καβουρδισμένο αμύγδαλο

Μους μανταρίνι ΥΛΙΚΑ για 8 περίπου μερίδες ατομικές, ή ένα μεγάλο μπολ (χωρητικότητας 1λτ) 10γρ ζελατίνη σε σκόνη (1 φάκελο) 5 αβγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια 50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι (cointreau, triple sec ή metaxa) 1 κ.γ. κορν φλάουρ 160μλ χυμό μανταρίνι (από 10 περίπου μανταρίνια) 50μλ χυμό λεμόνι...

Read more »

Μελομακάρονα με σοκολάτα, βήμα-βήμα

21 Δεκεμβρίου 2015
By
Μελομακάρονα με σοκολάτα, βήμα-βήμα

2 ποτήρια λάδι 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα από πορτοκάλι 1 μπέικιν ½ κουταλάκι σόδα 1 κουταλάκι κανέλα 1 κούπα σιμιγδάλι αλεύρι όσο πάρει (περίπου μισό κιλό) Για το σιρόπι: 2 κούπες μέλι 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό Για το στόλισμα: 2 κουβερτούρες και χρωματιστή τρούφα ή ¼ τριμμένα καρύδια Πρώτα από...

Read more »

Μελομακαρονα της γιαγιας!

21 Δεκεμβρίου 2015
By
Μελομακαρονα της γιαγιας!

   Υλικά: 9 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (self raising) 3 φλιτζάνια σπορέλαιο 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού 1/2 φλιτζάνι κονιάκ 1 φλιτζάνι ζάχαρη 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα 1 κουταλιά της σούπας κανελογαρύφαλο ανάμεικτο, σκόνη Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 1 φλιτζάνι καρύδια, τριμμένα Για το σιρόπι:...

Read more »