Γαρνιτούρα -συνοδευτικά

Πατάτες ντοφινουάζ με κρέμα γάλακτος Ροδόπη

24 Νοεμβρίου 2015
By
Πατάτες ντοφινουάζ με κρέμα γάλακτος Ροδόπη

Υλικά:  1 κόκκινο κρεμμύδι 1 κιλό πατάτες 1 μοσχοκάρυδο 2 σκελίδες σκόρδο 300ml κρέμα γάλακτος Ροδόπη 4 αντσούγιες σε λάδι 150 – 200γρ. παρμεζάνα τριμμένη 2 φύλλα δάφνης Μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι Ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Πλούσια και αρωματική συνταγή της γαλλικής κουζίνας που συνοδεύει τέλεια τα ψητά κρέατα και πουλερικά ...   Διαβάστε ολόκληρη...

Read more »

Λεμονατες πατατες κατσαρολας

23 Ιανουαρίου 2015
By
Λεμονατες πατατες κατσαρολας

Λεμονατες πατατες κατσαρολας  Συστατικα Πατατες κομμενες σε φετες ελαιολαδο αλατι πιπερι ριγανη μπαχαρι σκορδο κρεμμυδι κυβο λαχανικων κυβο κοτοπουλου ξυσμα λεμονιου και το ζουμι απο ενα λεμονι δαφνη 1 κ.γ. νεα φυτινη Προετοιμασια Σε μια κατσαρολα εριξα το ελαιολαδο τις κομμενες πατατες το κρεμμυδι και το ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Μαγειρική με...

Read more »

Ρύζι πιλάφι με φέτα και φρέσκο δυόσμο!

15 Ιουλίου 2014
By
Ρύζι πιλάφι με φέτα και φρέσκο δυόσμο!

Υλικά: 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1/2 φλιτζάνι φέτα, λιωμένη με το πιρούνι 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 4-5 φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο 2 φλιτζάνια ζωμό κότας Εκτέλεση: Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι...

Read more »

Food4Good No2 με πολύ χαρά και φασόλια πιάζ!

13 Μαρτίου 2014
By
Food4Good No2 με πολύ χαρά και φασόλια πιάζ!

Υλικά: 300 γρ φασόλια μαυρομμάτικα 5-6 αγγουράκια τουρσί (σε ροδέλες ή και περισσότερα αν σας αρέσουν) 2 πιπεριές Φλωρίνης (ψητές και κομμένες σε κυβάκια) 3 κουτ. της σούπας ελιές (σε ροδέλες) 2 κρεμμυδάκια φρέσκα (σε ροδέλες) 5-6 κουτ. σούπας σησαμέλαιο 2 κουτ. σούπας μαϊντανό (ψιλοκομμένος) 2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο ξύδι 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα...

Read more »

Βραστά χόρτα με σκορδάτη σάλτσα ταχινιού

13 Μαρτίου 2014
By
Βραστά χόρτα με σκορδάτη σάλτσα ταχινιού

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1 κιλό διάφορα χόρτα (ραδίκια, ζοχοί, αντίδια κ.λπ.) 4 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα τους 4 κ.σ. ταχίνι 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα ½ κ.γ. αλάτι 4 κ.σ. χυμό λεμονιού 4 κ.σ. νερό από το βράσιμο των χόρτων 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού, για το σερβίρισμα Αν δεν νηστεύετε φτιάξτε μια νόστιμη...

Read more »

Πιλάφι σε φύλλο κρούστας

12 Μαρτίου 2014
By
Πιλάφι σε φύλλο κρούστας

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μαργαρίνη 2 μέτρια λευκά κρεμμύδια, τριμμένα 1 κ.γ. αλάτι 2 καρότα, τριμμένα 2 κ.σ. κουκουνάρι 2 κ.σ. μαύρες σταφίδες 1 κ.σ. κόκκινη πιπεριά, σε κυβάκια 2 φλ. ρύζι νυχάκι ½ κ.γ. πιπέρι χυμός από 1 λεμόνι 3½ φλ. νερό Για το φορμάρισμα 1 κ.σ. μαργαρίνη, για την επάλειψη του σκεύους 1 κ.σ....

Read more »

Πουρές παντζάρι

Πουρές παντζάρι

Υλικά συνταγής 6 μεσαία παντζάρια (τους βολβούς) 3 πατάτες 100 γραμ. καρύδι τριμμένο 1 σκελ. σκόρδο (λιωμένο) 50-80 γραμ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο φρεσκοτριμμένο πιπέρι αλάτι Εκτέλεση Πλένουμε πολύ καλά τα παντζάρια και τις πατάτες και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Πρόσφατες συνταγές της Αργυρώς

Read more »

Πουρές πατάτας σουφλέ

Πουρές πατάτας σουφλέ

Υλικά συνταγής 6-8 μεγάλες πατάτες βρασμένες 150 γραμ. Flora soft με βούτυρο (λιωμένο) 200 ml κρέμα γάλακτος 5-6 φέτες μπέϊκον (κομένο και ελαφρά σοταρισμένο) 5 -6 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια 1 κουτί μικρά λευκά μανιτάρια (ψιλοκομμένα) 4 ασπράδια λίγο μοσχοκάρυδο 500 γραμ. τριμμένο κασέρι φρεσκοτριμμένο πιπέρι αλάτι Εκτέλεση Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο Flora. Πολτοποιούμε τις πατάτες στο μύλο των λαχανικών ή με...

Read more »

Η ποιο νόστιμη γέμιση γαλοπούλας που έχετε δοκιμάσει !

23 Δεκεμβρίου 2013
By
Η ποιο νόστιμη γέμιση γαλοπούλας που έχετε δοκιμάσει !

Η ποιο νόστιμη γέμιση γαλοπούλας που έχετε δοκιμάσει ! Η ποιο νόστιμη γέμιση γαλοπούλας που έχετε δοκιμάσει !   Υλικά    Για την γέμιση 300 γρ.χοιρινός κιμάς, μία φορά περασμένος 300 γρ.μοσχαρίσιος κιμάς, μία φορά περασμένος τα εντόσθια ψιλοκομμένα 6 κ.σ ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 200 γρ.λουκάνικα ψιλοκομμένα 100 γρ.μπέικον ψιλοκομμένο 1 φλ....

Read more »

Γέμιση γαλοπούλας με μανιτάρια

18 Δεκεμβρίου 2013
By
Γέμιση γαλοπούλας με μανιτάρια

Υλικά:  Για 8-10 άτομα: 1,5 κούπα του καφέ ρύζι 1 μέτριο κρεμμύδι 500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους τα συκωτάκια της γαλοπούλας μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι 1/2 κούπα λάδι 1 κούπα κρασί λευκό άνιθο Ταιριάζει απόλυτα με τρυφερό κρέας της γαλοπούλας! ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: sidagi.gr/feed

Read more »

Άσπονδοι φίλοι

13 Δεκεμβρίου 2013
By
Άσπονδοι φίλοι

Κουνουπίδι ψημένο στο φούρνο με φασκόμηλο & μέλι Υλικά 1 κουνουπίδι μετρίου μεγέθους 3-4 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου 4 κουταλιές κουκουναρόσπορο* 2 κουταλιές μέλι 4 κουταλιές ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1 πρέζα αλάτι Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε σε ένα ταψί ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: as crisp as it gets

Read more »

ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ Baby ΜΕ ΣΩΣ ΤΥΡΙΟΥ

22 Νοεμβρίου 2013
By
ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ Baby ΜΕ ΣΩΣ ΤΥΡΙΟΥ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΕΑΤΙΚΑ... ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΠΑΤΑΤΕΣ baby  ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ ΡΙΓΑΝΗ ΛΕΜΟΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ ΤΥΡΙΟΥ 300 gr ΤΥΡΙ ΤΥΠΟΥ PHILADELPHIA 300 gr ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ LIGHT 4 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΔΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΥΠΑΜΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΠΙΡΟΥΝΙ. ΤΙΣ...

Read more »

Τραγανές πατάτες με κρούστα

2 Αυγούστου 2013
By
Τραγανές πατάτες με κρούστα

Υλικά 4 πατάτες 2 αυγά 4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι αλάτι, πιπέρι λάδι για το τηγάνισμα κεφαλοτύρι (προαιρετικά) Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια, σε ένα πιάτο. Χτυπάμε τα ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ...

Read more »

Σπιτικά πατατάκια µε πάπρικα

16 Ιουνίου 2013
By
Σπιτικά πατατάκια µε πάπρικα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισµένες 1,5 λίτρο ηλιέλαιο 500 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κ.γ. καυτερή πάπρικα 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.σ. αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουµε τις πατάτες διαγωνίως στα δύο. Με το εργαλείο ξεφλουδίσµατος τις κόβουµε σε ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Gourmet

Read more »