Οι ευεργετικές ιδιότητες του χυμού από σταφύλι

1 Οκτωβρίου 2011
By


Ο χυμός του σταφυλιού φαίνεται να έχει την ίδια προστατευτική επίδραση έναντι της καρδιακής νόσου όπως και το κόκκινο κρασί, σύμφωνα με γαλλική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Cardiovascular Research. 

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Λουις Παστερ του Στρασβούργου μελέτησαν την επίδραση στην καρδιά του χυμού σταφυλιού της ποικιλίας Κονκόρντ και φυσικά διαπίστωσαν ότι ο χυμός του σταφυλιού έχει όμοιες επιδράσεις με το κόκκινο κρασί αλλά χωρίς την παρουσία του αλκοόλ. 

Η Δρ Βαλερί Σίνι-Κερθ που ηγήθηκε των ερευνητικών διαδικασιών εξηγεί ότι «το κόκκινο κρασί και συγκεκριμένες ποικιλίες σταφυλιών έχουν υψηλά επίπεδα πολυφαινολών, ουσίες που «κλειδώνουν» την παραγωγή μιας πρωτεΐνης που σχετίζεται με τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Τα καρδιακά και τα αγγειακά προβλήματα ανακύπτουν όταν τα ενδοθηλιακά κύτταρα, που δημιουργούν τα αιμοφόρα αγγεία δεν λειτουργούν φυσιολογικά». 

Οι πολυφαινόλες της ποικιλίας Κονκορντ, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των Γάλλων ειδικών, ενεργοποιούν τα επιθηλιακά κύτταρα να παράγουν νιτρικό οξείδιο, το οποίο βοηθά στην ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Μαγειρικής από την Ελλάδα


GD Star Rating
loading...

Tags: , ,

Τα σχόλια σας