Γαρίδες με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

5 Ιανουαρίου 2008
By
Υλικά
  • 24 μεγάλες γαρίδες
  • 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • μαϊντανό για το γαρνίρισμα
  • φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα
Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 2 ώριμες τομάτες
  • 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό  ψιλοκομμένο
  • αλάτι
(προαιρετικά αλλά νόστιμα τα ακόλουθα)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού ταμπάσκο
  • 5 κουτ. της σούπας ζωμό ψαριού
  • 3 κουτ. της σούπας λευκό, ξηρό κρασί
  • 2 κουτ. της σούπας ολόκληρα βρασμένα αμύγδαλα
  • 1 κουτ. της σούπας ξίδι
Τρόπος παρασκευής Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα: βουτάμε τις καλά πλυμένες τομάτες σε βραστό νερό για 2 λεπτά και τις καθαρίζουμε αμέσως με κρύο νερό. Τις ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το λάδι σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε εκεί το κρεμμύδι και 3 από τις σκελίδες του σκόρδου. Μόλις το κρεμμύδι μαραθεί, προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, τη σκόνη τσίλι, το ταμπάσκο, το ζωμό του ψαριού και το κρασί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: KOMOTHNH - ΣΥΝΤΑΓΕΣ


GD Star Rating
loading...

Tags: , ,

Τα σχόλια σας