Φασολάκια λαδερά

25 Σεπτεμβρίου 2011
By

“Φασολάκια έφτιαξες φέτος καθόλου;” ακούω τη μαμά μου να ρωτάει. “‘Οχι”, λέω,”αφού ξέρεις, βαριέμαι να τα καθαρίζω”. Και όντως δε θα διαφωνήσετε μαζί μου, τα κατεψυγμένα φασολάκια είναι άνοστα, ενώ τα φρέσκα θέλουν ένα-ένα καθάρισμα για να βγούν οι αντιπαθητικές κλωστές που βρίσκουμε καμιά φορά την ώρα που τρώμε εάν δεν είναι σχολαστικά καθαρισμένα.  Ξαφνικά τις βλέπω μαμά και θεία να έχουν μπει μέσα στον κήπο, στο χωριό, να μου κόψουν τα πιο τρυφερά, φρέσκα και πεντανόστιμα φασολάκια, εκείνα που δε θα χρειαστεί να τα περάσω ένα-ένα στο ειδικό μηχανηματάκι και μετά από λίγο μου δίνουν μια τεράστια σακούλα γεμάτη πράσινα, κίτρινα και μωβ φασολάκια. Βέβαια, πριν τα μαγειρέψω κάποια μεγαλούτσικα τα πέρασα από το μηχανηματάκι για να σιγουρευτώ ότι δε θα βρεθούν στο στόμα μου οι αντιπαθητικές κλωστές την ώρα που θα τρώω.

Το ξέρω πως μερικές συνταγές είναι από αυτές που κάποιος μπορεί να τις χαρακτηρίσει ως ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: delightful area


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , ,

Τα σχόλια σας