ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΣΤΥΦΑΔΟ

24 Οκτωβρίου 2011
By

• 2Κg μανιτάρια πλευρώτους

• 2 ½ κιλά κρεμμύδια μικρά

• 1 κρεμμύδι ξηρό μεγάλο

• 1 φλυτζάνι λάδι

• 1 φύλλο δάφνης

• 1 φλυτζάνι ξύδι

• 2 κονσέρβες τοματάκι

• 3 σκελίδες σκόρδο

• 4-5 μπαλάκια μπαχάρι

• αλάτι, πιπέρι

-Κόβετε σε λωρίδες τα μανιτάρια πλευρώτους.

-Από βραδύς μπορείτε εάν θέλετε να βάλετε σε μία λεκάνη με νερό τα κρεμμυδάκια και την άλλη μέρα να τα ξεφλουδίσετε εύκολα και χωρίς δάκρυα…

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια.

-Αφού πάρουν δυο τρείς βράσεις τα βγάζετε.

-Βάζετε το λάδι στην κατσαρόλα αφού πετάξετε το νερό και όταν κάψει, προσθέτετε το ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια πλευρώτους και τα σωτάρετε.

-Προσθέστε την τομάτα, το ξύδι και το αλατοπίπερο.

– Προσθέστε τα κρεμμυδάκια.

-Προσθέτετε τη δάφνη, το μπαχάρι και το σκόρδο και ανακατεύετε.

-Προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν.

-Σκεπάζετε την κατσαρόλα, την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου και να μείνει με την σάλτσα του.

via ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ-ΚΑΛΟΔΗΜΟΥ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, συνταγες μανιταρια πλευρωτους, μακαρονια με μανιταρια πλευρωτουσ, μανιτάρια πλευρώτους στην κατσαρόλα, πλευρωτους καθαρισμα, πλευροτους στιφαδο, πλευρωτους στην κατσαρολα, πως μαγειρευονται τα σπαραγγια, στιφαδο μανιταρια

Tags: , , ,

Τα σχόλια σας