Φάβα από κουκιά – Κρητική συνταγή

29 Φεβρουαρίου 2012
By

(6 µερίδες)

Υλικά

  • 600 γρ. µεγάλα κουκιά
  • 1 µεγάλο κρεµµύδι
  • 1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
  • 1 κουταλιά σούπας λεµόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Προετοιμασία

Αφήνουµε τα κουκιά στο νερό περίπου 9 ώρες. Στη συνέχεια τα βράζουµε σε µπόλικο νερό για 20 λεπτά. Τα στραγγίζουµε και τα αφήνουµε να κρυώσουν ελαφρά.

Βάζουµε τα κουκιά σε µία καθαρή κατσαρόλα και συµπληρώνουµε νερό µέχρι να τα σκεπάζει και τα βράζουµε για 10 λεπτά ακόµα.

Σουρώνουµε και πάλι και τα αφήνουµε να κρυώσουν. Τα ξεφλουδίζουµε και τα ρίχνουµε

ξανά σε µία κατσαρόλα µε δύο φλιτζάνια νερό και λίγο αλάτι. Ψήνουµε µε ανοικτό το καπάκι της κατσαρόλας, ανακατεύοντας συνέχεια µε ένα κουτάλι, µέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να λιώσουν τα κουκιά. Αν χρειαστεί προσθέτουµε λίγο ακόµα νερό µέχρι να γίνει η φάβα χυλός.

Σερβίρουµε τη φάβα ζεστή σε µικρά πιάτα. Περιχύνουµε κάθε πιάτο µε µια κουταλιά ελαιόλαδο και λίγο λεµόνι και πασπαλίζουµε µε λίγο ψιλοκοµµένο κρεµµύδι και πιπέρι.

μέσω Φάβα από κουκιά.

GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κουκια φαβα συνταγη, ξερα κουκια φαβα, φαβα απο κουκια, κουκια φαβα, πως γινεται η φαβα, κουκια ξερα φαβα, συνταγη για κουκια φαβα, φαβα με κουκια, κουκιακρητικησυνταγη, κουκια φρεσκα φαβα, φαβα με ξερα κουκια, κουκια, φαβα φαγητο απο κουκια, φαβα απο κουκια φρεσκα, συνταγη φαβας απο κουκια, kritiki kouzina koukia fava sintages, συνταγη κουκια φαβα, συνταγες με φαβα απο κουκια, πως ριχνουν τα κουκια, πως μαγειρεύω κουκιά φάβα, κρητική φάβα από κουκιά, κουκια ξερα κρητησ συνταγεσ, κουκια ξερα κρητη, φαβα φενεου ειναι απο κουκια

Tags: , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading