Αρνάκι με αγκινάρες και αυγολέμονο

29 Οκτωβρίου 2011
By

Για 6 άτομα:

Χρόνος προετοιμασίας: 120 λεπτά

Συστατικά:

2 ΛΕΜΟΝΙΑ

6 ψιλοκομμένα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ

10 ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

4 κουταλιές  Βιτάμ Culinesse

λίγο ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

1 κλωναράκι ΑΝΗΘΟΣ

ΑΛΑΤΙ & ΠΙΠΕΡΙ

1.200 γρ. κομμένο σε κομμάτια (ΜΠΟΥΤΙ ή ΣΠΑΛΑ) ΑΡΝΙ

Για το αυγολέμονο:

3 κ.σ.  Βιτάμ

3 κ.σ. κοφτές αλεύρι

2 κρόκους αβγών σε θερμοκρασία δωματίου

χυμό από 2 λεμόνια

ξύσμα από 1 λεμόνι

4 φλ. ξύσμα από 1 λεμόνι

 

Προετοιμασία:

1. Κόβετε το κοτσάνι και τα σκληρά φύλλα από τις αγκινάρες. Αφήνετε λίγα μαλακά φύλλα και την καρδιά της αγκινάρας. Καθαρίζετε το χνούδι από το εσωτερικό της καρδιάς. Ρίχνετε τις αγκινάρες σε μπολ με αλατισμένο νερό όπου έχετε ρίξει τα λεμόνια κομμένα στα δύο.

2. Σοτάρετε το κρέας με το Βιτάμ, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια, τα σοτάρετε κι αυτά. Προσθέτετε 1 ½ φλιτζάνι νερό και αφήνετε το κρέας να βράσει 15’ περίπου σε μέτρια φωτιά.

3. Προσθέτετε τον άνηθο στην κατσαρόλα. Τρίβετε τις αγκινάρες με τις λεμονόκουπες και τις βάζετε και αυτές στην κατσαρόλα. Τις πασπαλίζετε με το αλεύρι, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να βράσει 1 ώρα περίπου.

4. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το Βιτάμ και το ανακατεύετε συνεχώς σε μέτρια φωτιά με σύρμα, με το αλεύρι, μέχρι να αρχίσει να αφρίζει. Προσθέτετε το ζωμό και το χυμό λεμονιού. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού.

via βιτάμ.

GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας