Κοτόπουλο στιφάδο

6 Νοεμβρίου 2011
By


Υλικά

1 κοτόπουλο κομμένο μερίδες ½ ποτήρι κρασιού λάδι 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια 2-3 φύλλα δάφνης λίγο κρασί λίγο ξύδι (2-3 κουταλιές) μερικούς κόκκους πιπέρι αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε χύτρα και γυρίζουμε το κοτόπουλο για λίγο να ασπρίσει.
Δε χρειάζεται να τηγανιστεί και να ροδοκοκκινίσει.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα γυρίζουμε κι αυτά απαλά για λίγο,
με προσοχή να μην τα διαλύσουμε.
Σβήνουμε με το κρασί
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη δάφνη, τα πιπέρια, το ξύδι και το αλάτι.
Βάζουμε νερό, τόσο ώστε να καλύπτει το φαγητό μας.
Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
Σβήνουμε στα 20 λεπτά τη φωτιά και αφήνουμε κάνα δεκάλεπτο τη χύτρα στο μάτι,
να πάρει όση θερμοκρασία έχει.
Ανοίγουμε και αν έχει πολύ νερό συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγο για να πιει το ζουμί.
Αν δε μαγειρεύετε σε χύτρα, θα θέλει ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Μαγειρικής από την Ελλάδα


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κοτοπουλο στιφαδο αργυρω, κοτοπουλο στιφαδο δρισκας, κοτοπουλο στιφαδο αργυρωσ, κοτοπουλο στιφαδο στην κατσαρολα, kotopoylo stifado, kotopoylo stifado argyrv, κοτοπολο στη γαστρα, κοτοπουλο στι

Tags: , , ,

Τα σχόλια σας