Λινγκουίνι με γαρίδες και ντομάτα και σάλτσα λευκού κρασιού

11 Οκτωβρίου 2011
By

Υλικά (4 μερίδες)

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι (κομμένο σε κύβους) 4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο) νιφάδες τσίλι για έξτρα γεύση 1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί 800 γρ. ντοματάκια κονσέρβας (ψιλοκομμένες) 1/2 κουταλάκι ρίγανη αλάτι και πιπέρι 1/2 κιλό γαρίδες (ξεφλουδισμένες) 1/2 φλιτζάνι φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανός και βασιλικός(ψιλοκομμένα) 450 γρ. λινγουίνι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και από σιτάρι ολικής αλέσεως)


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 6-10 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι και σοτάρουμε μέχρι να ευωδιάσει, περίπου για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να αρχίσει να πήζει λίγο, περίπου 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Προσθέστε στη σάλτσα ντομάτας αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τις γαρίδες στη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράστε μέχρι να ψηθούν, περίπου ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Όλες οι Συνταγές


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

γαριδομακαροναδα με κοκκινη σαλτσα

Tags: , , , , , , ,

Τα σχόλια σας