Κουλούρια βουτυράτα

6 Μαρτίου 2010
By
Σήμερα είπα να σας δείξω κάτι υπέροχα κουλουράκια βουτύρου που φτιάχνω.
Ο άντρας μου τα τσακίζει όποτε τα φτιάχνω.
Τα φτιάχνω ακόμα και για το Πάσχα γιατί τα κουλουράκια με αμμωνία δεν μας ενθουσιάζουν.
Δοκιμάστε τα :))

Photobucket

θα χρειαστούμε:
ζάχαρη μισό κιλό
βούτυρο μισό κιλό
1 αυγό
χυμό πορτοκαλιού 1 ποτηρόνερο
το ξύσμα από 2 πορτοκάλια
3 βανίλιες
σόδα 1κ.γλ.
μπέικιν πάουντερ 1 κ.γλ.
αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 1 κιλό και 800 γρ.

1 κρόκο αυγού για άλειμα

Τι κάνουμε:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά την ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε το αυγό, τον χυμό που μέσα έχουμε προσθέσει την σόδα (προσοχή γιατί φουσκώνει) το ξύσμα, τις βανίλιες, το μπέικιν.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι (όχι όλο μαζί) μπορεί να το πάρει όλο (ίσως και λιγότερο, ίσως και λίιιγο παραπάνω).
Θέλουμε να γίνει μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Photobucket
Στρώνουμε λαδόκολα σε ταψάκια και πλάθουμε ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: AΣΤΕΡΟΛΙΛΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


GD Star Rating
loading...

Tags:

Τα σχόλια σας