Ζύμη για κρέπες γλυκές ή αλμυρές

9 Οκτωβρίου 2009
By

Υλικά

-3 αβγά
-2 ποτήρια γάλα
-1 κουταλάκι αλάτι
-1 κουτάλι ζάχαρη
-4 κουταλιες λάδι
-2 ποτήρια αλέυρι
-2 βανίλιες(για γλυκές)

Προετοιμασία

Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, το αλάτι και την ζάχαρη.  Προσθέτουμε το γάλα και κατόπιν το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός ούτε πολύ σφιχτός ούτε πολύ αραιός. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο να κάψει. Με ένα φλιτζάνι ή κουτάλα βάζουμε μια μικρή ποσότητα στο τηγάνι. Το πιάνουμε από το χερούλι και αρχίζουμε να το περιστρέφουμε κυκλικά για να απλωθεί ο χυλός. Μόλις ψηθεί από κάτω η κρέπα, την γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά. Την βγάζουμε και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουμε. Μπορούμε να τις γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε. Είτε αλμυρές είτε γλυκιές σίγουρα θα είναι τέλειες.


Posted in Ζύμες Tagged: Ζύμη, Κρέπα

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Κρητικές Συνταγές


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

ζυμη για κρεπες γλυκες παρλιαρος, συνταγη για κρεπες γλυκες παρλιαρος, ζυμη για κρεπες γλυκες, krepes syntagh gia glukes, krepes parliarou, συνταγη για κρεπες gia magazi

Tags: ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading