Χταποδάκι με Κοφτό Μακαρονάκι

2 Νοεμβρίου 2011
By
Υλικά:
1 χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες200 ml λευκό κρασί1 κονσέρβα ψιλοκομμένη τομάτα2 φύλλα δάφνης4 κόκκοι μπαχάρι1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο150 ml ελαιόλαδο 500γρ μακαρονάκι κοφτό
μαύρο πιπέριΟδηγίες:
Πλένετε και κόβετε το χταπόδι σε μέτρια κομμάτια και πετάτε τα μάτια. Το κατεψυγμένο είναι συνήθως έτοιμο κομμένο. Ζεσταίνετε σε μεγάλη κατσαρόλα αρκετό ελαιόλαδο και σωτάρετε τα κομμάτια του χταποδιού με το σκόρδο και το κρεμμύδι για 5 λεπτά περίπου.Σβήνετε το χταπόδι με το κρασί και το ξύδι. Προσθέτετε τη δάφνη, το μπαχάρι, όσο μαύρο πιπέρι σας αρέσει και την ψιλοκομμένη τομάτα και αφήνετε το χταπόδι σε σκεπασμένη κατσαρόλα να σιγοβράσει για 1 ώρα και 15' μέχρι να μαλακώσει.Δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι γιατί τα θαλασσινά είναι αλμυρά από μόνα τους.Προσθέτετε το κοφτό μακαρονάκι και, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό ακόμη. Βράζετε για άλλα 15' ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Μαγειρικές Ιστορίες


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

χταποδι με κοφτο μακαρονακι βεφα, χταποδι με κοφτο μακαρονακι πετρετζικης, χταποδι με κοφτο μακαρονακι θερμιδες, κοφτο μακαρονακι με χταποδι θερμιδες, μακαρονακη κοφτο

Tags: , ,

Τα σχόλια σας