Σησαμοκούλουρα

28 Μαρτίου 2010
By
PhotobucketΑυτά τα κουλούρια όποτε τα φτιάχνω στο σπίτι τα κατασπαράζουμε χεχεχε
Είναι νηστίσιμα, κατάλληλα δηλαδή και για την Μ. Εβδομάδα και όχι μόνο ....
Είναι καταπληκτικά βουτήματα και για τον καφέ :P
Ελάτε να σας δείξω πως τα φτιάχνω :))

Photobucket
Υλικά:
3 φλ. τσαγιού σησαμέλαιο
1,5 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 σφηνάκι τσίπουρο
1 φλ. τσαγιού φυσ. χυμό πορτοκάλι
2 κουτ. γλ. κανέλα
1 κοφτή κουτ. γλ. αμμωνία
αλεύρι περίπου 1 κιλό για όλες τις χρήσεις
σουσάμι για το τύλιγμα

Τι κάνουμε:
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το λάδι, την ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το τσίπουρο, την κανέλα και την αμμωνία και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Εγώ τ' ανακατεύω με το χέρι.

Σιγά σιγά (όχι όλο μαζί) προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και να ξεκολάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.

Πλάθουμε τα κουλουράκια μας στο σχήμα που μας αρέσει τα κυλάμε στο σουσάμι, τα τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: AΣΤΕΡΟΛΙΛΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

βουτηματα, κουλουράκια με σησαμέλαιο

Tags:

Τα σχόλια σας