λαγάνα (με μαγιά)

20 Φεβρουαρίου 2011
By
Κατίνα Γούλα

Νεότερη συνταγή
(για δυο μεγάλα ταψιά)

1 φακελάκι μαγιά σκόνη
λίγο αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει (περίπου δύο κιλά)
σουσάμι όσο θέλουμε (καβουρντισμένο κατά προτίμηση)
ανάλογο νερό
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
λάδι για να αλείψουμε τα ταψιά

Παρασκευή
"Μέσα σε λίγο ζεστό νερό διαλύουμε τη μαγιά και το αλάτι.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη.
Λαδώνουμε τα  ταψιά με μπόλικο λάδι και βάζουμε τη ζύμη.
Τη στρώνουμε στο ταψί, σε μια λεπτή στρώση. Ρίχνουμε απο πάνω το σουσάμι.
Σκεπάζουμε τα ταψιά με ένα καθαρό πανί, από πάνω ένα νάυλον και μία κουβέρτα αν κάνει κρύο ή ένα σεντόνι αν είναι καλοκαίρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει (περίπου πέντε ώρες).
Όταν φουσκώσει  (πρέπει να γεμίσει το ταψί)  το χαράζουμε με ένα μυτερό μαχαίρι σε κομμάτια (όσο μεγάλα θέλουμε) και ρίχνουμε το λάδι.
Εγώ ρίχνω 1/2 ποτήρι του κρασιού σε κάθε ταψί.
Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μια περίπου ώρα ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Παραδοσιακές συνταγές της Κατίνας


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

λαγανα του ακη πετρετζικη, λαγανα συνταγη ακης, συνταγη για λαγανα αργυρω, συνταγη λαγανας παρλιαρος, λαγανα παρλιαρος, λαγανα πετρετζικη, συνταγη λαγανας ακης πετρετζικης, συνταγη λαγανας αργυρω, λαγανα ακη πετρετζικη, λαγανα συνταγη αργυρω, λαγανα συνταγη βεφα, αργυρω λαγανα, συνταγη λαγανα αργυρω, συνταγη για λαγανα απο τον ακη πετρετζικη, λαγανες αργυρω, λαγανα μαμαλακησ, λαγανα συνταγη μπαρμπαριγου, λαγανα βεφα, λαγανες, αργυρω μπαρμπαριγου λαγανα, συνταγη για λαγανα με προζυμι, παρλιαρος λαγανα, συνταγη λαγανα βεφα, ΔΡΙΣΚΑΣ ΛΑΓΑΝΑ, λαγανα απο τον ακη, λαγάνα παρασκευή, Αργηρως λαγανα, λαγανα parliaros, λαγανα ακις, ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΛΑΓΑΝΑ, λαγανα Αργηρως, λαγανες συνταγη ακη, λαγανες ακη πετρετζικη, ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΑΚΗ-ΛΑΓΑΝΑ, λαγανα του ακη πετρετζικης, συνταγη λαγανας ακις\, λαγανα με, συνταγη λαγανας ακησ, αργυρω μπαρμπαριγου λαγανες, λαγανα αργυρως μπαρμπαρηγου

Tags:

Τα σχόλια σας