λαγάνα (με μαγιά)

20 Φεβρουαρίου 2011
By
Κατίνα Γούλα

Νεότερη συνταγή
(για δυο μεγάλα ταψιά)

1 φακελάκι μαγιά σκόνη
λίγο αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει (περίπου δύο κιλά)
σουσάμι όσο θέλουμε (καβουρντισμένο κατά προτίμηση)
ανάλογο νερό
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
λάδι για να αλείψουμε τα ταψιά

Παρασκευή
"Μέσα σε λίγο ζεστό νερό διαλύουμε τη μαγιά και το αλάτι.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη.
Λαδώνουμε τα  ταψιά με μπόλικο λάδι και βάζουμε τη ζύμη.
Τη στρώνουμε στο ταψί, σε μια λεπτή στρώση. Ρίχνουμε απο πάνω το σουσάμι.
Σκεπάζουμε τα ταψιά με ένα καθαρό πανί, από πάνω ένα νάυλον και μία κουβέρτα αν κάνει κρύο ή ένα σεντόνι αν είναι καλοκαίρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει (περίπου πέντε ώρες).
Όταν φουσκώσει  (πρέπει να γεμίσει το ταψί)  το χαράζουμε με ένα μυτερό μαχαίρι σε κομμάτια (όσο μεγάλα θέλουμε) και ρίχνουμε το λάδι.
Εγώ ρίχνω 1/2 ποτήρι του κρασιού σε κάθε ταψί.
Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μια περίπου ώρα ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Παραδοσιακές συνταγές της Κατίνας


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

λαγανα του ακη πετρετζικη, λαγανα συνταγη ακης, συνταγη για λαγανα αργυρω, συνταγη λαγανας παρλιαρος, λαγανα παρλιαρος, λαγανα πετρετζικη, συνταγη λαγανας ακης πετρετζικης, συνταγη λαγανας αργυρω, λαγανα ακη πετρετζικη, λαγανα συνταγη αργυρω, λαγανα συνταγη βεφα, λαγανες, αργυρω λαγανα, συνταγη λαγανα αργυρω, λαγανα μαμαλακησ, συνταγη για λαγανα απο τον ακη πετρετζικη, λαγανες αργυρω, λαγανα συνταγη μπαρμπαριγου, αργυρω μπαρμπαριγου λαγανα, λαγανα βεφα, συνταγη για λαγανα με προζυμι, παρλιαρος λαγανα, συνταγη λαγανα βεφα, λαγανα Αργηρως, μπαρμπαρηγου λαγανα, συνταγη για λαγανες, λαγανες Αργυρω Μπαρμπαριγου, λαγανα αργυρω μπαρμπαρηγου, μπαρμπαρηγου συνταγη λαγανες, αργυρο λαγανα

Tags:

Τα σχόλια σας