Τσηζκέικ Ροδάκινο με Μέλι

12 Ιουλίου 2011
By
Υλικά:

Για τη βάση:
200γρ μπισκότα digestive120γρ βούτυρο ανάλατο 1/4 φλ. ζάχαρηΓια την κρέμα:
250γρ τυρί κρέμα Philadelphia σε θερμοκρασία δωματίου.3 κ.σ. ζάχαρη1 κ.γλ. βανίλια εσάνς1 1/2 κ.σ. μέλι 250ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής (35%-40%)Για την κομπόστα ροδάκινο:
4 μεγάλα ροδάκινα (όχι πολύ ώριμα)3 φλιτζ. νερό1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη1 ξυλαράκι κανέλα4 καρφάκια γαρύφαλλο1 κ.γλ. βανίλια εσάνςχυμό από 1/2 λεμόνι Οδηγίες:
Ετοιμάζετε πρώτα την κομπόστα ροδάκινο (που μπορείτε να την φτιάξετε και από την προηγουμένη): Πλένετε και ξεφλουδίζετε τα ροδάκινα, τα κόβετε στα τέσσερα και βγάζετε το κουκούτσι. Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τα μπαχαρικά για 5 λεπτά. Προσθέτετε τα ροδάκινα και σιγοβράζετε για 15-20 μέχρι να μαλακώσουν τα ροδάκινα (αλλά να "στέκονται"). Αφήνετε να κρυώσει (αν τη φτιάχνετε μια μέρα πριν μεταφέρετε την σε βαζάκι και φυλάξτε ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Μαγειρικές Ιστορίες


GD Star Rating
loading...

Tags: , , ,

Τα σχόλια σας