Σουφλέ ομελέτας με τυριά – Ομελέτα : Αβγά Βλαχάκη

6 Ιανουαρίου 2012
By

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

4 αβγά

2-3 κουτ. σούπας νερό ή γάλα

1 κουτ. σούπας βούτυρο

2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη γέμιση:

2 φλιτζάνια τυριά τριμμένα (τσένταρ, γραβιέρα, ρεγκάτο)

2 κουτ. σούπας τσάιβς, ή κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1  Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°.

2  Χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους των αβγών με το γάλα ή το νερό, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα, τα προσθέτετε στο μπολ με τους κρόκους και τα αναμειγνύετε με απλωτές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.

3  Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο με το μισό βούτυρο, ρίχνετε το μισό μείγμα αβγών από το μπολ και τηγανίζετε

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή: Ομελέτα : Αβγά Βλαχάκη.

GD Star Rating
loading...

Tags: , , ,

Τα σχόλια σας