Μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας



Υλικά
270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής 220 γρ. βούτυρο (σκληρό) 100 γρ. ζάχαρη 150 γρ. μαύρη ζάχαρη ¼ κ.γλ. αλάτι 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 3 βανιλιες σε σκόνη) 1 κρόκο από μεγάλο αυγό 1 μεγάλο αυγό 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας 80 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμετο φούρνο στους 160 C στον αέρα.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα.

Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα.

Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το βούτυρο να ροδίσει και να μοσχομυρίσει για επιπλέον 2’-3’.

Αδειάζουμε το καυτό βούτυρο σε ανοξείδωτο ή γυάλινο σκεύος.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Ρίχνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, το αλάτι και τη βανίλια.

Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός για να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, να λιώσει η ζάχαραη και να κρυώσει καλά.

Προσθέτουμε το αυγό ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Μαγειρικής από την Ελλάδα


GD Star Rating
loading...

Tags: ,

Τα σχόλια σας