Μιλφέιγ: 1000 φύλλα

2 Μαΐου 2011
By

To μιλφέιγ προέρχεται από τη γαλλική λέξη mille-feuille που σημαίνει “χίλια (1000) φύλλα” και αναφέρεται στις πολλές στρώσεις της σφολιάτας, είναι ένα γλυκό γαλλικής καταγωγής. Πρώτη φορά αναφέρθηκε στο βιβλίο Cuisinier françois του François Pierre de La Varennein το 1651 και αργότερα βελτιώθηκε απο τη Marie-Antoine Carême στα τέλη του 180υ αιώνα. Στην Αγγλία και στην Αυστραλία ενδέχεται να το συναντήσουμε με την ονομασία “vanilla slice” ή “cream slice” ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός ότι υπάρχουν και αλμυρές εκδοχές του μιλφέιγ με γέμιση από τυρί, σπανάκι, ή πέστο.

Παραδοσιακά, το μιλφέιγ αποτελείται από 3 στρώσεις σφολιάτας τα οποία εναλλάσονται με κρέμα ζαχαροπλαστικής και κάποιες άλλες φορές με κρέμα κακάο, σαντιγύ ή και μαρμελάδα. Την επιφάνειά του τη γαρνίρουμε με τριμμένα φύλλα σφολιάτας, ζάχαρη άχνη, κακάο σε σκόνη και ξηρούς καρπούς (π.χ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα, λεπτοκομμένα σε φέτες “φιλέ”).

Η σφολιάτα είναι μία ζύμη η οποία κατά ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: delightful area


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

μιλφειγ με σφολιατα, milfei, συνταγες μιλφειγ, μιλφειγ με σφολιατα παρλιαρος, milfei recipe, mille feig, milfei syntages, μιλφειγ με φυλλο σφολιατας, μιλφειγ με σφολιατα συνταγη, στελιος παρλιαρος μιλφειγ, gliko milfei, συνταγες για μιλφειγ με σφολιατα, μιλφειγ στελιος παρλιαρος, milfei parliarou, glyko milfei, μιλφει με σφολιατα, milfey, milfei suntagh, σφολιατα για μιλφειγ, παραδοσιακο μιλφειγ, suntagh milfei parliaros, milfei syntagi, gluko milfeig, milfei gliko, 1000 ευκολα φυλλα, ευκολο μιλφειγ με σφολιατα, ζυμη μιλφειγ, συνταγες για ζΰμη για μιλφεΐγ, μιλφει parliaros, μιλφειγ συνταγη στελιος παρλιαρος, milfeei, μιλφειγ παραδοσιακο, συνταγή μιλφέιγ με ζαχαρούχο, μιλφειγ με ζαχαρουχο γαλα και μπισκοτα, μιλφειγ με σφολιατινια και ζαχαρουχο, μιλφειγ με σφολιατα συνταγη παρλιαρος, γαλλικο μιλφειγ συνταγη, συνταγες για ζυμη μιλφειγ, milfei me sfoliata, σύνταγή mille feuille με σφολιατίνια στέλιος παρλάρος

Tags: , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading