Μιλφέιγ: 1000 φύλλα

2 Μαΐου 2011
By

To μιλφέιγ προέρχεται από τη γαλλική λέξη mille-feuille που σημαίνει “χίλια (1000) φύλλα” και αναφέρεται στις πολλές στρώσεις της σφολιάτας, είναι ένα γλυκό γαλλικής καταγωγής. Πρώτη φορά αναφέρθηκε στο βιβλίο Cuisinier françois του François Pierre de La Varennein το 1651 και αργότερα βελτιώθηκε απο τη Marie-Antoine Carême στα τέλη του 180υ αιώνα. Στην Αγγλία και στην Αυστραλία ενδέχεται να το συναντήσουμε με την ονομασία “vanilla slice” ή “cream slice” ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός ότι υπάρχουν και αλμυρές εκδοχές του μιλφέιγ με γέμιση από τυρί, σπανάκι, ή πέστο.

Παραδοσιακά, το μιλφέιγ αποτελείται από 3 στρώσεις σφολιάτας τα οποία εναλλάσονται με κρέμα ζαχαροπλαστικής και κάποιες άλλες φορές με κρέμα κακάο, σαντιγύ ή και μαρμελάδα. Την επιφάνειά του τη γαρνίρουμε με τριμμένα φύλλα σφολιάτας, ζάχαρη άχνη, κακάο σε σκόνη και ξηρούς καρπούς (π.χ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα, λεπτοκομμένα σε φέτες “φιλέ”).

Η σφολιάτα είναι μία ζύμη η οποία κατά ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: delightful area


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

μιλφειγ με σφολιατα, milfei, συνταγες μιλφειγ, μιλφειγ με σφολιατα παρλιαρος, milfei recipe, milfei syntages, mille feig, μιλφειγ με φυλλο σφολιατας, μιλφειγ με σφολιατα συνταγη, gliko milfei, σφολιατα για μιλφειγ, μιλφει με σφολιατα, milfei parliarou, glyko milfei, milfei suntagh, μιλφειγ με σφολιατα αργυρω, milfey, suntagh milfei parliaros, μιλφειγ παραδοσιακο, παραδοσιακο μιλφειγ, milfei gliko, συνταγή μιλφέιγ με ζαχαρούχο, μιλφει parliaros, милфей глико, συνταγη για μιλφειγ με ζαχαρουχο γαλα, σύνταγή mille feuille με σφολιατίνια στέλιος παρλάρος, μιλφειγ συνταγη στελιος παρλιαρος, μιλφειγ με σφολιατα συνταγη παρλιαρος, ζύμη σφολιατα μιλφειγ, 1000 ευκολα φυλλα, syntagi milfei, ευκολο μιλφειγ με σφολιατα, milfei suntagi me fullo, ζυμη μιλφειγ, milfey recipie, milfei glyko, milfei me sfoliata, ζυμη σφολιατα για μιλφειγ, milfei me fullo sfoliatas parliarou, συνταγη για φυλο μιλφειγ

Tags: , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading