Μιλφέιγ: 1000 φύλλα

2 Μαΐου 2011
By

To μιλφέιγ προέρχεται από τη γαλλική λέξη mille-feuille που σημαίνει “χίλια (1000) φύλλα” και αναφέρεται στις πολλές στρώσεις της σφολιάτας, είναι ένα γλυκό γαλλικής καταγωγής. Πρώτη φορά αναφέρθηκε στο βιβλίο Cuisinier françois του François Pierre de La Varennein το 1651 και αργότερα βελτιώθηκε απο τη Marie-Antoine Carême στα τέλη του 180υ αιώνα. Στην Αγγλία και στην Αυστραλία ενδέχεται να το συναντήσουμε με την ονομασία “vanilla slice” ή “cream slice” ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός ότι υπάρχουν και αλμυρές εκδοχές του μιλφέιγ με γέμιση από τυρί, σπανάκι, ή πέστο.

Παραδοσιακά, το μιλφέιγ αποτελείται από 3 στρώσεις σφολιάτας τα οποία εναλλάσονται με κρέμα ζαχαροπλαστικής και κάποιες άλλες φορές με κρέμα κακάο, σαντιγύ ή και μαρμελάδα. Την επιφάνειά του τη γαρνίρουμε με τριμμένα φύλλα σφολιάτας, ζάχαρη άχνη, κακάο σε σκόνη και ξηρούς καρπούς (π.χ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα, λεπτοκομμένα σε φέτες “φιλέ”).

Η σφολιάτα είναι μία ζύμη η οποία κατά ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: delightful area


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

μιλφειγ με σφολιατα, milfei, συνταγες μιλφειγ, μιλφειγ με σφολιατα παρλιαρος, milfei recipe, mille feig, milfei syntages, μιλφειγ με φυλλο σφολιατας, μιλφειγ με σφολιατα συνταγη, gliko milfei, σφολιατα για μιλφειγ, μιλφειγ στελιος παρλιαρος, μιλφει με σφολιατα, glyko milfei, milfei parliarou, milfei suntagh, milfey, milfei gliko, συνταγή μιλφέιγ με ζαχαρούχο, παραδοσιακο μιλφειγ, μιλφειγ παραδοσιακο, milfei syntagi, suntagh milfei parliaros, μιλφειγ με σφολιατα αργυρω, μιλφει parliaros, μιλφειγ με σφολιατα συνταγη παρλιαρος, милфей глико, μιλφειγ συνταγη στελιος παρλιαρος, συνταγες για ζΰμη για μιλφεΐγ, σύνταγή mille feuille με σφολιατίνια στέλιος παρλάρος, ζύμη σφολιατα μιλφειγ, συνταγη για μιλφειγ με ζαχαρουχο γαλα, ζυμη μιλφειγ, milfei glyko, milfei suntagi, milfei me sfoliata, milfei suntagi me fullo, 1000 ευκολα φυλλα, milfey recipie, syntagi milfei

Tags: , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading