Μιλφέιγ: 1000 φύλλα

2 Μαΐου 2011
By

To μιλφέιγ προέρχεται από τη γαλλική λέξη mille-feuille που σημαίνει “χίλια (1000) φύλλα” και αναφέρεται στις πολλές στρώσεις της σφολιάτας, είναι ένα γλυκό γαλλικής καταγωγής. Πρώτη φορά αναφέρθηκε στο βιβλίο Cuisinier françois του François Pierre de La Varennein το 1651 και αργότερα βελτιώθηκε απο τη Marie-Antoine Carême στα τέλη του 180υ αιώνα. Στην Αγγλία και στην Αυστραλία ενδέχεται να το συναντήσουμε με την ονομασία “vanilla slice” ή “cream slice” ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός ότι υπάρχουν και αλμυρές εκδοχές του μιλφέιγ με γέμιση από τυρί, σπανάκι, ή πέστο.

Παραδοσιακά, το μιλφέιγ αποτελείται από 3 στρώσεις σφολιάτας τα οποία εναλλάσονται με κρέμα ζαχαροπλαστικής και κάποιες άλλες φορές με κρέμα κακάο, σαντιγύ ή και μαρμελάδα. Την επιφάνειά του τη γαρνίρουμε με τριμμένα φύλλα σφολιάτας, ζάχαρη άχνη, κακάο σε σκόνη και ξηρούς καρπούς (π.χ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα, λεπτοκομμένα σε φέτες “φιλέ”).

Η σφολιάτα είναι μία ζύμη η οποία κατά ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: delightful area


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

μιλφειγ με σφολιατα, milfei, συνταγες μιλφειγ, μιλφειγ με σφολιατα παρλιαρος, milfei syntages, milfei recipe, mille feig, μιλφειγ με φυλλο σφολιατας, μιλφειγ με σφολιατα συνταγη, σφολιατα για μιλφειγ, gliko milfei, glyko milfei, milfei parliarou, milfei gliko, μιλφει με σφολιατα, μιλφειγ παραδοσιακο, milfei suntagh, μιλφειγ με σφολιατα αργυρω, suntagh milfei parliaros, παραδοσιακο μιλφειγ, συνταγή μιλφέιγ με ζαχαρούχο, μιλφει parliaros, μιλφειγ συνταγη στελιος παρλιαρος, μιλφειγ με σφολιατα συνταγη παρλιαρος, ζυμη μιλφειγ, syntagi milfei, ζύμη σφολιατα μιλφειγ, milfei suntagi me fullo, milfei glyko, милфей глико, milfei me sfoliata, milfei me morfat, συνταγες για μιλφειγ με σφολιατα αργυρω, συνταγη για φυλο μιλφειγ, συνταγη για φυλλο μιλφει, ΜΙΛΦΕΙΓ διαιτης, 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής, milfeig parliaros skai, sintaigi gia milfei zimari, stelios parliaros suntages milfei

Tags: , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading