Μελομακάρονα του Μαμαλάκη

19 Δεκεμβρίου 2010
By
Μελομακάρονα
  • 350 γραμ αλεύρι
  • 120 γραμ λάδι
  • 75 γραμ ζάχαρη
  • 50 γραμ χυμό πορτοκαλιού
  • 3 γραμ κανέλα σε σκόνη
  • 3 γραμ γαρίφαλο τριμμένο
  • 5 γραμ μπέικιν πάουντερ
  • 2 γραμ αμμωνία
  • 120 γραμ καρυδόψιχα
  • 100 γραμ μέλι
  • Για το πασπάλισμα
  • 120 γραμ καρυδόψιχα
  • 100 γραμ μέλι
  • Για το σιρόπι
  • 300 γραμ ζάχαρη
  • 150 γραμ νερό
  • 60 γραμ γλυκόζη
  • 1 γραμ βανίλια
  • 50 γραμ μέλι
Ετοιμάζετε το σιρόπι Σε μια κατσαρόλα βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη για 4-5 λεπτά. Τέλος προσθέτετε το μέλι και όταν κρυώσει τη βανίλια. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά και να γίνει η ζύμη μαλακή. Πλάθετε μικρά οβάλ μακρόστενα μπαλάκια. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ο και τοποθετείτε τα μελομακάρονα σε ταψί. Τα ψήνετε για 12-15 λεπτά περίπου. Όταν βγάλετε τα μελομακάρονα από το φούρνο τα βουτάτε στο κρύο σιρόπι για 1-2 λεπτά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Περιχύνετε το μέλι και πασπαλίζετε με την καρυδόψιχα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Μαμαλάκης


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

μελομακαρονα

Tags: , , , ,

Τα σχόλια σας