Μαλεμπί (νηστίσιμο)

12 Αυγούστου 2011
By

Συνταγή-φωτογραφία: Ιωάννα

Υλικά:

5 ποτήρια νερό (σε θερμοκρασία δωματίου) 1/2 ποτήρι νισεστέ 1/2 ποτήρι ρυζάλευρο 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βράζετε τα 4 ποτήρια νερό μαζί με τη ζάχαρη.

Ανακατεύετε στο 5ο ποτήρι το νισεστέ και το ρυζάλευρο (αν δεν έχετε ρυζάλευρο βάλτε τότε 1 ποτήρι νεσιστέ μόνο).

Όταν το νερό βράσει (κοχλάζει) ρίξτε κατευθείαν το μίγμα μέσα. Θα το δείτε να πήζει ΑΜΕΣΩΣ. Το ανακατεύετε με κουτάλι και κατευθείαν το χύνετε σε ταψί.

Το βάζετε στο ψυγείο.

Κόβετε κομμάτια τετράγωνα και σερβίρετε.

Το μαλεμπί στη συνταγή αυτή είναι παντελώς άνοστο. Το γλυκαντικό που θα βάλετε εξαρτάται από σας. Ροδόνερο και άχνη ζάχαρη πασπαλισμένα από πάνω είναι το πιο συνηθισμένο. Μαρμελάδες, σιρόπια, μέλι ή ό,τι άλλο βάλει ο νούς σας επίσης θα κάνουν τη δουλειά. (Η φωτό είναι με μαρμελάδα βερίκοκο ανακατεμμένη με ροδόνερο).

Καλή επιτυχία!


Filed under: ΑΛΑΔΩΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ Tagged: Μαλεμπί, αλάδωτα...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΝΗΣΤΕΙΑ


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

μαλεμπι νηστισιμο

Tags: , , , , , , ,

Τα σχόλια σας