Λεμονόπιτα Σιροπιαστή με Γιαούρτι

10 Ιουλίου 2011
By
Υλικά:
  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 300γρ γιαούρτι αγελαδινό
  • 5 αυγά
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 σταγόνες μαστίχα κοπανισμένες1 βανίλια
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
Για το σιρόπι:
  • 3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζ. νερό
  • χυμό από 1 λεμόνι
Οδηγίες: Προθερμένετε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνετε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 30 εκατοστών και μετά ρίξτε λίγο αλεύρι από πάνω.Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ στην υψηλή ταχύτητα προσθέτοντας σιγά-σιγά τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά να φουσκώσει.Μειώνετε λίγο την ταχύτητα και ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά να ανακατευτούν καλά στο μείγμα. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, την μαστίχα, το αλάτι και τη βανίλια.Ρίχνετε τμηματικά το γιαούρτι εναλλάξ με τη φαρίνα συνεχίζοντας το χτύπημα σε μεσαία-χαμηλή ταχύτητα.Βάζετε το μίγμα μέσα στη φόρμα και ψήνετε το γλυκό για 1 ώρα μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της φόρμας και ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Μαγειρικές Ιστορίες


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

λεμονοπιτα βεφα, λεμονοπιτα με γιαουρτι, lemon pie βέφα, λεμονοπιττα, λεμονοπιτα με σιμιγδαλι, λεμονοπιτα με σιροπι, lemonopitta, λεμονοπιτα σιροπιαστη, λεμονοπιτα βεφασ, λεμονοπιτα χωρις φυλλο, σιροπιαστη λεμονοπιτα, παρλιαρος λεμονοπιτα με σιμιγδαλι, γλυκο λεμονοπιτα, συνταγη για λεμονοπιτα βεφα, συνταγη για λεμονοπιτα αργυρως, λεμονοπιτα χωρίς γλουτένη, lemonopita athinas loizidou, lemonopita athina loizidou, λεμονοπιττα βεφα αλεξιαδου, syntages gia lemonopitta, παρλιαρος λεμονοπιτα σιμιγδαλι, λεμονοπιτα γλυκο

Tags: , , ,

Τα σχόλια σας