Λεμονόπιτα Σιροπιαστή με Γιαούρτι

10 Ιουλίου 2011
By
Υλικά:
  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 300γρ γιαούρτι αγελαδινό
  • 5 αυγά
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 σταγόνες μαστίχα κοπανισμένες1 βανίλια
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
Για το σιρόπι:
  • 3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζ. νερό
  • χυμό από 1 λεμόνι
Οδηγίες: Προθερμένετε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνετε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 30 εκατοστών και μετά ρίξτε λίγο αλεύρι από πάνω.Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ στην υψηλή ταχύτητα προσθέτοντας σιγά-σιγά τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά να φουσκώσει.Μειώνετε λίγο την ταχύτητα και ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά να ανακατευτούν καλά στο μείγμα. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, την μαστίχα, το αλάτι και τη βανίλια.Ρίχνετε τμηματικά το γιαούρτι εναλλάξ με τη φαρίνα συνεχίζοντας το χτύπημα σε μεσαία-χαμηλή ταχύτητα.Βάζετε το μίγμα μέσα στη φόρμα και ψήνετε το γλυκό για 1 ώρα μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της φόρμας και ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Μαγειρικές Ιστορίες


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

λεμονοπιτα βεφα, λεμονοπιτα με γιαουρτι, lemon pie βέφα, λεμονοπιττα, λεμονοπιτα με σιμιγδαλι, λεμονοπιτα με σιροπι, lemonopitta, λεμονοπιτα σιροπιαστη, λεμονοπιτα βεφασ, λεμονοπιτα χωρις φυλλο, σιροπιαστη λεμονοπιτα, λεμονοπιττα αργυρω, συνταγη για λεμονοπιτα βεφα, λεμονοπιτα σιροπιαστη Παρλιαρος, γλυκο λεμονοπιτα, λεμονοπιτα μπισκοτα ζελε, λεμονοπιτα της αθηνας λοιζιδου, συνταγη για λεμονοπιτα αργυρως, λεμονοπιττα αθηνας λοιζιδου, lemonopita athina loizidou, λεμονοπιττα με παπαρουνοσπορο της Αργυρως, σιροπιαστη λεμονοπιτα με αυγδαλα παρλιαρος, λεμονοπιττα βεφα αλεξιαδου, lemonopita athinas loizidou, syntages gia lemonopitta, λεμονοπιτα χωρίς γλουτένη, λεμονοπιτα χωρις αλευρι παρλιαρος, λεμονοπιτα σοροπιασμενη, λεμονοπιτα αθηνας, λεμονοπιτα γλυκο, λεμονοπιτα νηστισιμη χωρις φυλλο σιροπιαστη, lemon pie αργυρως μπαρμπαρηγου

Tags: , , ,

Τα σχόλια σας