Κρεμώδες κεϊκ

31 Αυγούστου 2011
By


Υλικά Ζύμη

3 φλυτζάνια αλεύρι

1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μπεϊκιν παουντερ

1 αυγό

1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη

100 γρ βούτυρο

Κρέμα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 κουτί γάλα (ίδια ποσότητα με το ζαχαρούχο)

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουτί κρέμα γάλακτος

2 κρόκοι αυγών

βανίλια


Οδηγίες Ζύμη

Σε ενα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το μπεϊκιν πάουντερ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αυγό και το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τρίβουμε με τα χέρια τη ζύμη καλά, πρέπει να μείνει σαν ψίχουλα. Την αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Κρέμα

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα, το ζαχαρούχο γάλα, το αλεύρι και το βούτυρο. Το βάζουμε στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , τους κρόκους και τη βανίλια, και ανακατεύουμε καλά.

Μοντάρισμα

Βουτυρώνουμε ένα πυρεξ, απλώνουμε την μισή ζύμη. Προσθέτουμε ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Βιβλίο Μαγειρικής


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κεικ με ζαχαρουχο γαλα, κεικ με ζαχαρουχο, κεικ με ζαχαρουχο γαλα παρλιαρος, γλυκο με ζαχαρουχο γαλα, κεικ ζαχαρουχο γαλα, συνταγη για κεικ με ζαχαρουχο γαλα, κρεμωδες γλασο για κεικ

Tags: , ,

Τα σχόλια σας