Καρπούζι, γλυκό του κουταλιού

19 Ιουλίου 2011
By
Οχι καλέ! Δεν είμαι τόσο προκομμένη!
Δεν το έφτιαξα εγώ το γλυκό καρπούζι, αλλά η φίλη μου η Δέσποινα με τον Δημήτρη!!
Πεντανόστιμο κέρασμα λοιπόν από τα δύο αδελφάκια !!

Υλικά
Την φλούδα από ένα χοντροφλουδο καρπούζι περίπου 5 κιλών
(ζητήστε βοήθεια από τον πωλητή, εκείνοι ξέρουν τι να σας δώσουν)
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
ένα κλαράκι αρμπαρόριζα
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Αφού φάμε ωραία ωραία το καρπούζι μας και το απολαύσουμε, κρατάμε την φλούδα του και το καθαρίζουμε κρατώντας μόνο το κομμάτι που βρίσκεται ανάμεσα στο πράσινο περίβλημα και στην κόκκινη σάρκα.
Δηλαδή κρατάμε αυτό που είναι άσπρο.
Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και το βάζουμε σε ασβεστόνερο για 3-4 ώρες σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε εδώ
Ξεβγάζουμε πολύ καλά, τουλάχιστον 8-10 χέρια και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό.
Μόλις πάρει μια βράση το σουρώνουμε και βάζουμε καινούργιο νερό στην κατσαρόλα και ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

γλυκο του κουταλιου καρπουζι

Τα σχόλια σας